Birou: Calea 13 Septembrie, nr. 231A | Orar: 10:00 - 18:00 | E-mail: office@arhitecto.ro | Contact: 07ARHITECT

Amenajarea unei vile din Mogoșoaia pentru o familie cu trei copii

În completarea articolelor inspiraționale, vă prezentăm și următoarea amenajare, realizată cu mult gust și tact. Proiectul „Pieces of Nature – Casa M.RM” a fost implementat de studioul de arhitectură Arhitect.O pentru o familie cu două fetițe și un băiețel din Mogoșoaia. Vila cu etaj are 140 de metri pătrați, iar amenajarea a durat nouă luni.

Beneficiarii și-au dorit un spațiu cât mai eficient pentru fiecare membru al familiei, cu un design modern și cât mai multe spații de depozitare ascunse, cu dormitoare spațioase, living open space, dar și o bucătărie gândită în conformitate cu zona dining-ului.

Amenajarea s-a derulat de la zero, fiind la „gri” în momentul începerii proiectului, motiv pentru care îmbinarea elementelor a fost o etapă ușor de realizat: parterul cuprinde zona de zi, iar etajul este dedicat exclusiv zonei de noapte, conferind un spațiu tehnic generos.

Totul a plecat de la nevoia beneficiarilor de a avea cât mai multe spații de depozitare. Integrarea funcțiunilor necesare familiei a fost satisfăcută prin mobilier, iar elementele de depozitare generoase solicitate în număr cât mai mare nu sufocă vizual încăperile.

Cum arată camerele copiilor

Provocarea acestei amenajări a constat în realizarea dormitoarelor celor mici. Spațiul trebuia gândit la dublu, astfel încât să cuprindă dulapuri, birou, spațiu pentru joacă, dar să nu arate încărcat.

Dormitoarele fetițelor sunt proiectate într-un stil cât mai fresh, în conformitate cu restul încăperilor, dar conturează o lume imaginară de basm pentru cei mici, folosind culori pline de viață. Culorile predominante sunt bleu-ciel pentru băiețel, și roz pastel pentru fetițe. Cromatica rezultată creează o atmosferă plină de bucurie, entuziasm, curaj și optimism.

Baia comună dormitoarelor celor mici emană un aer jucăuș și energic datorită faianței de la Kerama Marazzi – Scale White, aplicată în mod dinamic pe perete, dar și a gresiei de la Kerama Marazzi – Arsenalle Grey. Cada de la Ravak conferă o notă jucăușă spațiului.

Natura în dormitorul matrimonial și living

Dormitorul matrimonial, împreună cu dressingul și baia, reiterează un contrast temperat între albul mobilierului simplu și verdele proaspăt al elementelor de decor: al tapetului, draperiilor și covorului. Corpurile de iluminat completează atmosfera relaxantă cu o notă de eleganță.

În continuarea spațiului de dormit se regăsește zona băii. Aceasta este finisată cu plăci ceramice în culori deschise, accentele de culoare fiind date de piesele de mobilier. Cada și lavoarele freestanding completează cadrul elegant al băii. Baia este completată cu gresie și faianță Keramyth – Stone grey și Natural KT White.

Livingul are un aspect echilibrat și aerisit datorită paletei de culori alese. Toată mobila este atent plasată în punctele cheie ale camerei, astfel încât spațiul respectiv invită la relaxare, din orice unghi. Alternanța dintre plin și gol creează un efect dinamic, iar corpurile de iluminat și micile detalii decorative întregesc o atmosferă cosy a camerei. Livingul este locul preferat al beneficiarilor și petrec aici cea mai mare parte a zilei.

Bucătăria este caracterizată prin linii drepte, simple, mobilierul având deschideri de tip push-on sau mânere ascunse. Mobilierul este alb cu accente de verde smarald, pentru un plus de eleganță. Blatul de lucru este unul generos în formă de L, de culoare gri-beton, iar toate electrocasnicele sunt incorporate, pentru crearea unui tot unitar. În locul clasicei placări cu faianță, s-a optat pentru placarea cu sticlă termorezistentă neagră cu accente de culori vii. Gresia este Salvetti Brown de la Kerama Marazzi, iar chiuveta este de la Franke.

Baia de la parter este finisată cu plăci ceramice care reproduc textura lemnului și betonului: asocierea cald-rece conturează o ambianță modernă și primitoare. În baie s-a optat pentru obiecte sanitare freestanding și un duș walk-in placat cu mozaic Wood Deck Dark de la Keramyth, ce îmbracă într-o notă elegantă spațiul.

În holul de la intrarea în locuință, care face legătura între cele două niveluri, dar și între încăperile din parter, au fost create spații de depozitare gândite pe verticală, pentru a economisi spațiu. Băncuța și cuierul integrate în mobilier au un rol practic. Holul a fost pus în valoare prin îmbinarea neregulată a hexagoanelor ceramice cu parchetul de culoare albă și gresia Kerama Marazzi – Poitou. Pentru a mări vizual lățimea holului, a fost amplasată o oglindă în fața ansamblului de mobilier.

Sfatul arhitectului: Recomand folosirea unor elemente, atent amplasate, care unifică spațiul și vor schimba total percepția încăperii. Cu siguranță, o măsuță de cafea, un covor cu o cromatică caldă sau amplasarea unor decorațiuni vor îmbunătăți vizual design-ul final.

***Text preluat de pe site-ul Delta Studio – Autor: Alexandra Terente (click aici)***

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Comentarii recente

    Contacteaza-ne!

    Calea 13 Septembrie, nr. 231A, Sector 5 – BUCURESTI

    Tel.: +40 (747) 664 746 | +40 (721) 233 636

    E-mail: office@arhitecto.ro

    Programul nostru este de Luni – Vineri / 10:00 – 18:00

    Unde ne mai puteti gasi

      BENEFICIARI:

       
       

      PARTENERI:

       
       
      07ARHITECT